De eerste stap

“Hoi Freddy, ik ben Wanda. Ook vrijgezel en mannen met macht vind ik heel opwindend.”

“Dag Fred, ik ben Christine. Ik hou van hobby’s. Puzzelen. En misschien ben jij wel het laatste stukje.”

“Hai Fred, de buurvrouw. Flapdrol! Nou, ik heb erg gelachen om die video van je en ik hoop dat Beppie en de kinderen dat straks ook doen. Dag Frehed.”

Het zal je maar gebeuren! Heb je net eindelijk een fatsoenlijk profiel van jezelf weten te schetsen, gaat er iemand die je toevallig kent, ermee aan de haal. Misschien heeft die koekreclame uit de jaren 90 mij meer schrik aangejaagd dan ik had gedacht. De drempel om mij aan te melden bij een relatiebureau was best hoog.

Nederland kent ontzettend veel relatiebureaus en datingsites merkte ik. Zo kwam ik een datingsite speciaal voor mensen die werkzaam zijn, of interesse hebben in, de agrarische sector tegen. Een ‘Boer zoekt vrouw’, maar dan online. Een andere datingsite bemiddelt vooral tussen hoger opgeleiden. Er is ook een site speciaal voor christenen. Daarnaast zijn er websites die zich richten op bepaalde leeftijdscategorieën; voor senioren bijvoorbeeld.  Geen hand vol, maar een land vol dating- en relatiebureaus dus.

Ik ga niet graag over één nacht ijs, dus keek ik eerst wat rond op het internet. Ik wilde meer weten over kwaliteit en betrouwbaarheid van een datingsite. Hoe weet ik dat ik waar voor mijn geld krijg? Toegegeven, het is toch een kleine investering, dat inschrijfgeld. En hoe kan ik weten of een datingsite betrouwbaar is of niet?

De website van de Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) gaf antwoord. Een speciale vereniging die relatiebureaus en datingsites een keurmerk geeft wanneer deze organisaties voldoen aan de kwaliteitseisen die de BVSK stelt. Daarnaast moeten alle organisaties en hun medewerkers, die zich binden aan de BVSK voldoen aan de opgestelde gedragscode. Toch een geruststelling als ik eerlijk ben. Ik vond op website ook handvaten en praktische tips om een zo goed mogelijk zoekprofiel te maken. Niet te veeleisend zijn, maar wel mijn wensen aangeven. 

Inmiddels heb ik mij ingeschreven. Er is een persoonlijk profiel gemaakt. Ik heb mijn voorkeuren en wensen geprobeerd zo goed mogelijk te omschrijven. Het voelt een beetje alsof ik mijn hengel heb uitgegooid en nu wacht op een vis die toehapt. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want ik heb natuurlijk zelf ook al even rondgekeken tussen de profielen die zouden kunnen matchen.

Hoewel ik er uitzie als een robuuste kerel van bijna twee meter, moet ik toegeven dat ik kan wegdromen bij het idee om de feestdagen weer eens samen met iemand door te brengen die ik mijn partner kan noemen. Het zou fantastisch zijn; de haard aan, kaarsjes, een mooie wijn en dan een lieve vrouw naast me.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. De eerste stap is gezet. Dus daar gaan we:

“Hoi, ik ben Henry. Ik ben 48 jaar, ik woon in het midden van het land en ik ben op zoek naar een zelfstandige, ruimdenkende, lieve vrouw tussen de 40 en 50 jaar. “


Goed genoeg is beter dan perfect

Stel dat je even stopt met het zoeken naar de liefde. Dat je een time out inlast, om na te gaan of je barrières opwerpt tegen de liefde. Denken dat één speciale persoon de perfecte partner voor je is, kan zo’n barrière zijn.

BVSK-erkend bureau 40PlusRelatie op tv

Op 4 april ging de tv-aflevering van ‘Stand van het Land’ op NPO2 over de zoektocht naar de liefde. Veel singles willen graag een (nieuwe) partner. ‘Stand van het Land’ laat zien hoe verschillende generaties dit aanpakken.

Date & Match in zee met de BVSK

De Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) heeft een nieuw lid: relatiebureau Date & Match. Eigenaresse Patricia Koenders ontving onlangs het Singles Keurmerk Certificaat uit handen van BVSK-voorzitter Kees van der Sluis.

Balans in je verwachtingen

Ben je actief op zoek naar een partner? Of leun je ontspannen achterover en wacht je rustig af? Vertrouw je erop dat je een partner vindt of ben je de hoop (bijna) verloren? Hoe vind je balans in je verwachtingen?

Valentijnsdag overleefd?

14 februari 2017 ligt achter ons. We zijn weer voor een jaar ‘verlost’ van Valentijnsdag. “Een commercieel circus,” brommen sommigen. Maar is het commerciële aspect de meest storende factor van Valentijnsdag?

Zijn duurzame relaties nog van deze tijd?

Sta je open voor een nieuwe relatie? Ben je op zoek naar een partner? Wil je graag een relatie die lang standhoudt, misschien wel de rest van je leven? Bij BVSK-erkende relatiebureaus tref je gelijkgestemden.

Omdat je het waard bent

Je kent de kreet ‘Omdat ik het waard ben’ waarschijnlijk wel: de reclameslogan van een bekend cosmeticaconcern. Inmiddels lijkt deze slogan uitgegroeid tot het levensmotto van een hele generatie. Ben je ook een partner waard?

De BVSK gaat internationaal

De Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) heeft het eerste buitenlandse relatiebureau in haar gelederen opgenomen. Op woensdag 14 december 2016 jl. werd relatiebureau B-loved uit België officieel lid van de vereniging.

Decembertips voor singles

Ben je single en zie je op tegen de laatste maand van het jaar? We geven je vijf tips voor bijzondere evenementen in december 2016: sportieve en gezellige activiteiten waarbij je leuke andere singles ontmoet.

Vijf tips voor een stevige relatiebasis

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor relaties. Duurzaam liefdesgeluk is niet alleen een kwestie van iemand vinden die bij je past. We geven je een vijftal tips om je relatie op de lange termijn goed te houden.

Vooroordelen bij partnerkeuze

Productmanager Elsa (43) schreef ze zich in bij een BVSK-erkend relatiebureau. Toen haar consulent haar voorstelde om kennis te maken met de werkloze Pieter (49), zag Elsa daar niets in. Nu woont Elsa samen met Pieter.

In voorspoed en tegenspoed?

Mensen die in het huwelijksbootje stappen, beloven elkaar levenslang trouw te blijven, in voor- en tegenspoed. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, weten velen uit ervaring... Hoe houd je een relatie goed?

Selectiecriteria bij partnerkeuze

Wie is een geschikte partner voor jou? En hoe vind je die persoon? Een voor de hand liggende manier is filteren met behulp van selectiecriteria. Maar hoe bepaal je wat de juiste criteria voor je partnerkeuze zijn?

Zo maak je nieuwe vrienden!

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen maar heb je geen idee hoe of waar? Wij geven je een aantal tips om gelijkgestemden te ontmoeten: mannen en vrouwen met wie je minstens één hobby of interesse deelt.

Up- of downdaten?

Vind jij opleidingsniveau een belangrijk criterium bij je partnerkeuze? Hoe zwaar weegt dit voor jou? Volgens Erik en Leonie kan je ook gelukkig worden met iemand die hoger of lager opgeleid is. Lees hier hun verhaal.

Wat is een goede match?

Soort zoekt soort is een bekend gezegde. Zou dit het geheim van een succesvolle match kunnen zijn? Maar… als overeenkomsten de basis vormen voor een goede relatie, waarom word je dan verliefd op je tegenpool?

Leuke single- en eenoudergezin vakanties

Nu de zomer losbarst, steken vakantiekriebels de kop op… Speciaal voor jou zetten we verschillende vakantie-aanbieders voor singles en eenoudergezinnen op een rij: voor alle leeftijden en elk budget.

700 datingsites misleiden met nepprofielen

Brancheorganisaties luiden de noodklok over honderden datingsites met valse profielen, meldde de NOS afgelopen zondag. Achter de nepprofielen zitten medewerkers die leden aan de praat houden in ruil voor geld.

Wat doen we met onze rugzakjes?

Iedereen loopt deukjes en krasjes op in het leven. Zo komen we aan ons spreekwoordelijke rugzakje. Een lichte last levert weinig hinder op, een zware last kan een relatie in de weg staan. Hoe kan je dat voorkomen?

Dag roze droom... hallo realiteit!

Onze romantische inborst laat ons geloven dat we met een partner pas compleet zijn. En dat een liefdesrelatie vanzelf goed hoort te blijven gaan, anders is het vast niet ‘meant to be’. Maar kloppen deze ideeën wel?

Relatiebemiddeling werkt verrassend goed

‘Dat professionals de kandidaten screenen geeft een veilig en zeker gevoel’ zegt Fleur, die zich bij een BVSK-erkend bureau inschreef. Fleur is niet de enige die doelbewust – en met succes! – voor relatiebemiddeling koos.

Vijf voordelen van relatiebemiddeling

Zoek je een partner voor een serieuze relatie maar kom je weinig geschikte kandidaten tegen? Relatiebemiddeling kan uitkomst bieden. Benieuwd naar de voordelen? We zetten er vijf voor je op een rij.

Hoe betrouwbaar is verliefdheid?

Door een roze bril ziet de wereld er vaak een stuk mooier uit. Dat komt omdat verliefdheid in je brein als een drug werkt: het vertroebelt je waarneming en maakt je verslaafd aan je geliefde...

Waarom ben jij single?

Heb je bewust gekozen voor een leven zonder (vaste) partner? Of ben je single tegen wil en dank? De meeste alleenstaanden behoren tot de laatste categorie. Ze verlangen naar een relatie.

Donkere dagen en het Feest van het Licht

Kerst en de jaarwisseling naderen met rasse schreden, voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Wellicht behoort u ook tot de groep mensen die daar beslist niet reikhalzend naar uitkijkt.

Vacature bestuursvoorzitter BVSK - vacature is ingevuld

Er bestaan in Nederland ongeveer 350 relatiebureaus en om kwaliteit en deskundigheid van deze dienstverlenende bedrijfstak te waarborgen is er een branchevereniging in het leven geroepen.