Kerstdates

Vorige week flitste er op tv een trailer voorbij van het Britse programma First Dates. Een speciale kerstaflevering. Ik had het programma nooit eerder gezien en toen ik op dinsdagavond wat zat te zappen, was het programma net begonnen. Ik besloot het te kijken.

De opzet van het reality programma is simpel; Een restaurant opent haar deuren voor mensen waarvoor een blind date is geregeld. De gastheer en zijn team ontvangen hun datende gasten. Terwijl de mensen elkaar aan tafel leren kennen, rolt de camera.

Een programma als First Dates is eigenlijk ongezien en ongegeneerd meekijken tijdens een eerste date van twee volslagen vreemden. De stelletjes worden gekoppeld op basis van wederzijdse belangstellingen. Dat het restaurant in kerstsfeer is, geeft de ontmoeting een extra dimensie. “Miracles ‘appen”, zegt de gastheer met een flink Frans accent.

Het hele programma is doorregen van clichés als ‘wanneer je iemand in de ogen kijkt en je wordt verliefd, dan zal je steeds weer verliefd worden als je die ander aankijkt´ en ´Het is niet de kus, het is de knuffel waaraan je kan merken of het goed zit.´ (…) Geërgerd had ik bijna mijn tv uitgeschakeld.

Ed Sheeran- look-a- like Luke, had tijdens zijn afspraakjes al veel fouten gemaakt. Tenminste, dat zegt de voice-over. Hij zou bijvoorbeeld gezegd hebben dat hij als hobby ‘Netflix en chillen’ heeft. Het schijnt dat, als je dit tegen een vrouw zegt, het gelijk staat aan zeggen dat je seks met haar wilt. Luke wordt door deze ´onhandigheid´, ook wel one-date-Luke genoemd; het bleef meestal bij één date.

Zijn date van deze aflevering is wat giechelig en herkent Luke van eerdere afleveringen. Terwijl Luke vertelt dat het tussen zijn moeder en hem dikke mik is en zijn vader zijn beste vriend, blijft de vrouw stil en rommelt wat aan haar Christmas Cracker kroontje. Maakt Luke nou weer een ‘Netflix en chillen’ -achtige fout? Of is het pure ongemak? Inmiddels vrees ik voor een codetaal die ik nog niet ken.
Na het etentje worden de twee mensen gevraagd of ze nog eens zullen afspreken. Luke is verrast wanneer de vrouw met wie hij die avond een tafeltje deelde, te kennen geeft hem nog eens te willen zien. Of ze elkaar met kerst zullen zien? “Zal ik door de schoorsteen komen?” grapt Luke, de jonge vrouw giechelt goedkeurend als antwoord.

Mijn favoriet die avond is Louisa. Het is haar tweede date via het programma. Ze heeft een flink Brits accent en draagt een continu verbaasde uitdrukking op haar gezicht. Vlak voor ze haar nieuwe date, een Mariah Carey fan die op zoek is naar een vrouw met humor, ontmoet, zegt ze met een uitgestreken gezicht: “I’m ready to slay the man! I’m serious.” Louisa krijgt een opblaassneeuwman van haar date. Terwijl ze het ding opblaast zegt ze, met een schuin oog naar de serveerster: “Ik ben hier heel goed in!” De serveerster kijkt een beetje verbaasd en de man lacht nog harder.
Brandweerman Paul had al eens iemand gedatet via het programma en wees deze eerste dame af. Dit keer ontmoet hij Lauren. Lauren heeft een haat/liefdeverhouding met Tinder. (Grootste minpunt volgens haar: niemand denkt aan de toekomst. Zij wel, want zij is een romanticus.) De twee bleken elkaar al eerder gesproken te hebben via Tinder. Het bleef een hot item tijdens de date. Het stel gebruikte hun Tinder verleden te pas en te onpas om er elkaar ermee om de oren te slaan. Het plagen was blijkbaar liefdevol, want na het etentje zoenden de twee op het terras. En ze bleven zoenen.

Naast de blind dates, maakte het restaurant in deze aflevering, ook plaats voor oudgedienden. Stelletjes die elkaar hadden ontmoet in het First Date restaurant en die een stapje verder op het relatietrappetje waren. Zoals Dan en Adam, een soort ANWB-stelletje. Eenzelfde baard en beide in een foute kersttrui. Een verliefd stel; een identieke glimlach en continu starend in elkaars ogen. Ze leerden elkaar kennen tijdens het programma. “Is it love?”, wordt er gevraagd. “Oh yeah! And that freaked us out.” 
De oudere, gepensioneerde man Billy, droomde over romantiek en werd wakker terwijl hij zijn kussen knuffelde. Hij ontmoette Sandra en zegt nu: “Ik weet niet of ik een betere vrouw kon kiezen.”
Noami ontmoette Jo. Het was Jo haar eerste date met een vrouw. Twee ontzettend knappe vrouwen die heel blij met elkaar zijn. ‘Wat willen jullie voor kerst?’, vroeg iemand insinuerend op romantiek. Jo antwoorde: “Ik wil een boor.”
De kers op deze mierzoete tv-taart is het huwelijksaanzoek van Scott aan Victoria. Drie weken na hun eerste date ging het stel samenwonen. Sindsdien zijn ze altijd samen. Allebei noemen ze hun eerste date ‘de beste date ever’. Tijdens deze date gaven ze zich beiden bloot en spraken over de toekomst en over het aantal kinderen dat ze wilden. Met een snoepring ging Scott op zijn knie en uiteraard riep Victoria dat ze wilde. Trouwen dus.

Genoeg zoetigheid voor mij. Ik sla All You Need Is Love over dit jaar. Mocht jij nu juist meer zin hebben om te gaan zwijmelen bij het liefdesleven van anderen? Er wordt nog een tweede kerstspecial First Dates uitgezonden tijdens de kerstdagen.

En voor nu: ‘Dating, it could be your dream gift or it could be a pair of socks.’

Goede feestdagen!

Henry

Henry


Een huishouden van Jan Single

Koffiekopjes van een volle week staan op het aanrecht. Kleding ligt in een hoek, de hoek van het goed dat naar de stomerij moet. Het kastje waarin de koffie staat, ligt helemaal vol koffie en het deurtje ligt eraf.

De eerste stap

“Hoi Freddy, ik ben Wanda. Ook vrijgezel en mannen met macht vind ik heel opwindend.” “Dag Fred, ik ben Christine. Ik hou van hobby’s. Puzzelen. En misschien ben jij wel het laatste stukje.” “Hai Fred, de buurvrouw. Flapdrol! Nou, ik heb erg gelachen om die video van je en ik hoop dat Beppie en de kinderen dat straks ook doen. Dag Frehed.” Het zal je maar gebeuren! Heb je net eindelijk een fatsoenlijk profiel van jezelf weten te schetsen, gaat er iemand die je toevallig kent, ermee aan de haal. Misschien heeft die koekreclame uit de jaren 90 mij meer schrik aangejaagd dan ik had gedacht. De drempel om mij aan te melden bij een relatiebureau was best hoog.

Goed genoeg is beter dan perfect

Stel dat je even stopt met het zoeken naar de liefde. Dat je een time out inlast, om na te gaan of je barrières opwerpt tegen de liefde. Denken dat één speciale persoon de perfecte partner voor je is, kan zo’n barrière zijn.

BVSK-erkend bureau 40PlusRelatie op tv

Op 4 april ging de tv-aflevering van ‘Stand van het Land’ op NPO2 over de zoektocht naar de liefde. Veel singles willen graag een (nieuwe) partner. ‘Stand van het Land’ laat zien hoe verschillende generaties dit aanpakken.

Date & Match in zee met de BVSK

De Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) heeft een nieuw lid: relatiebureau Date & Match. Eigenaresse Patricia Koenders ontving onlangs het Singles Keurmerk Certificaat uit handen van BVSK-voorzitter Kees van der Sluis.

Balans in je verwachtingen

Ben je actief op zoek naar een partner? Of leun je ontspannen achterover en wacht je rustig af? Vertrouw je erop dat je een partner vindt of ben je de hoop (bijna) verloren? Hoe vind je balans in je verwachtingen?

Valentijnsdag overleefd?

14 februari 2017 ligt achter ons. We zijn weer voor een jaar ‘verlost’ van Valentijnsdag. “Een commercieel circus,” brommen sommigen. Maar is het commerciële aspect de meest storende factor van Valentijnsdag?

Zijn duurzame relaties nog van deze tijd?

Sta je open voor een nieuwe relatie? Ben je op zoek naar een partner? Wil je graag een relatie die lang standhoudt, misschien wel de rest van je leven? Bij BVSK-erkende relatiebureaus tref je gelijkgestemden.

Omdat je het waard bent

Je kent de kreet ‘Omdat ik het waard ben’ waarschijnlijk wel: de reclameslogan van een bekend cosmeticaconcern. Inmiddels lijkt deze slogan uitgegroeid tot het levensmotto van een hele generatie. Ben je ook een partner waard?

De BVSK gaat internationaal

De Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK) heeft het eerste buitenlandse relatiebureau in haar gelederen opgenomen. Op woensdag 14 december 2016 jl. werd relatiebureau B-loved uit België officieel lid van de vereniging.

Decembertips voor singles

Ben je single en zie je op tegen de laatste maand van het jaar? We geven je vijf tips voor bijzondere evenementen in december 2016: sportieve en gezellige activiteiten waarbij je leuke andere singles ontmoet.

Vijf tips voor een stevige relatiebasis

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor relaties. Duurzaam liefdesgeluk is niet alleen een kwestie van iemand vinden die bij je past. We geven je een vijftal tips om je relatie op de lange termijn goed te houden.

Vooroordelen bij partnerkeuze

Productmanager Elsa (43) schreef ze zich in bij een BVSK-erkend relatiebureau. Toen haar consulent haar voorstelde om kennis te maken met de werkloze Pieter (49), zag Elsa daar niets in. Nu woont Elsa samen met Pieter.

In voorspoed en tegenspoed?

Mensen die in het huwelijksbootje stappen, beloven elkaar levenslang trouw te blijven, in voor- en tegenspoed. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, weten velen uit ervaring... Hoe houd je een relatie goed?

Selectiecriteria bij partnerkeuze

Wie is een geschikte partner voor jou? En hoe vind je die persoon? Een voor de hand liggende manier is filteren met behulp van selectiecriteria. Maar hoe bepaal je wat de juiste criteria voor je partnerkeuze zijn?

Zo maak je nieuwe vrienden!

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen maar heb je geen idee hoe of waar? Wij geven je een aantal tips om gelijkgestemden te ontmoeten: mannen en vrouwen met wie je minstens één hobby of interesse deelt.

Up- of downdaten?

Vind jij opleidingsniveau een belangrijk criterium bij je partnerkeuze? Hoe zwaar weegt dit voor jou? Volgens Erik en Leonie kan je ook gelukkig worden met iemand die hoger of lager opgeleid is. Lees hier hun verhaal.

Wat is een goede match?

Soort zoekt soort is een bekend gezegde. Zou dit het geheim van een succesvolle match kunnen zijn? Maar… als overeenkomsten de basis vormen voor een goede relatie, waarom word je dan verliefd op je tegenpool?

Leuke single- en eenoudergezin vakanties

Nu de zomer losbarst, steken vakantiekriebels de kop op… Speciaal voor jou zetten we verschillende vakantie-aanbieders voor singles en eenoudergezinnen op een rij: voor alle leeftijden en elk budget.

700 datingsites misleiden met nepprofielen

Brancheorganisaties luiden de noodklok over honderden datingsites met valse profielen, meldde de NOS afgelopen zondag. Achter de nepprofielen zitten medewerkers die leden aan de praat houden in ruil voor geld.

Wat doen we met onze rugzakjes?

Iedereen loopt deukjes en krasjes op in het leven. Zo komen we aan ons spreekwoordelijke rugzakje. Een lichte last levert weinig hinder op, een zware last kan een relatie in de weg staan. Hoe kan je dat voorkomen?

Dag roze droom... hallo realiteit!

Onze romantische inborst laat ons geloven dat we met een partner pas compleet zijn. En dat een liefdesrelatie vanzelf goed hoort te blijven gaan, anders is het vast niet ‘meant to be’. Maar kloppen deze ideeën wel?

Relatiebemiddeling werkt verrassend goed

‘Dat professionals de kandidaten screenen geeft een veilig en zeker gevoel’ zegt Fleur, die zich bij een BVSK-erkend bureau inschreef. Fleur is niet de enige die doelbewust – en met succes! – voor relatiebemiddeling koos.

Vijf voordelen van relatiebemiddeling

Zoek je een partner voor een serieuze relatie maar kom je weinig geschikte kandidaten tegen? Relatiebemiddeling kan uitkomst bieden. Benieuwd naar de voordelen? We zetten er vijf voor je op een rij.

Hoe betrouwbaar is verliefdheid?

Door een roze bril ziet de wereld er vaak een stuk mooier uit. Dat komt omdat verliefdheid in je brein als een drug werkt: het vertroebelt je waarneming en maakt je verslaafd aan je geliefde...

Waarom ben jij single?

Heb je bewust gekozen voor een leven zonder (vaste) partner? Of ben je single tegen wil en dank? De meeste alleenstaanden behoren tot de laatste categorie. Ze verlangen naar een relatie.

Donkere dagen en het Feest van het Licht

Kerst en de jaarwisseling naderen met rasse schreden, voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Wellicht behoort u ook tot de groep mensen die daar beslist niet reikhalzend naar uitkijkt.

Vacature bestuursvoorzitter BVSK - vacature is ingevuld

Er bestaan in Nederland ongeveer 350 relatiebureaus en om kwaliteit en deskundigheid van deze dienstverlenende bedrijfstak te waarborgen is er een branchevereniging in het leven geroepen.